Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ
Запис до лікаря Запис до лікаря

Увага! Ціни на послуги та код послуги можна дізнатися на сайті установи в розділі Платні послуги, та за телефоном (0462) 679-117 (кабінет 105)

29.09.2022

Вакцинація проти COVID-19

Ситуація із коронавірусною хворобою наразі контрольована, проте треба бути готовими до подальшого зростання кількості випадків захворювання. Один із важливих етапів цієї готовності – це щеплення!

Наразі, почав діяти наказ МОЗ України № 1586 від 02.09.2022 року, який запроваджує важливі зміни щодо вакцинації проти COVID-19.

  • Базовий курс щеплень проти COVID-19 дорослі люди віком від 18 років можуть отримати однією дозою вакцини Janssen  або двома дозами вакцин  CoronoVac чи Pfizer.

                 БУСТЕР (посилення ефективності вакцини) ДЛЯ ДОРОСЛИХ

  • Інактивовану вакцину CoronoVac  можна використовувати для бустерного щеплення після застосування інших вакцин. Тобто, якщо людина отримала базовий курс вакциною Comirnaty, Moderna чи будь-якою іншою вакциною, вона може отримати бустерне щеплення (як перше, так і друге) вакциною CoronoVac.     
  • Перше бустерне щеплення слід зробити через 5 місяців після первинного курсу всім людям, старшим за 18 років (раніше - 6 місяців).
  • Друге бустерне щеплення необхідно зробити через 4 місяці після першого  дорослим з групи ризику тяжкого перебігу COVID-19. Інші дорослі  можуть отримати друге бустерне щеплення за бажанням.

ЩЕПЛЕННЯ ДІТЕЙ

  • Дозвіл вакцинації дітей віком 5-11 років проти COVID-19. Щеплення здійснюватимуть вакциною Comirnaty (Pfizer).
  • В Україні триває вакцинація дітей віком від 12 років.
  • Україна наразі очікує на  вакцину, яка передбачає інше дозування для дітей віком 5-11 років, ніж для дітей, які старше 12 років, та дорослих.

В Україні дозволили одночасно вводити вакцини проти COVID-19 та вакцини проти інших інфекційних хвороб дітям від 12 років та дорослим.

Це рішення затверджене наказом МОЗ від 20.06.2022 № 1067. Відтепер, за один візит до медичного закладу, можна буде щепитися одразу від кількох небезпечних хвороб.

Відділ інфекційного контролю (ВІК)                                                29.09.2022р.

(с) 2024

Запис до лікаря