Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ
Запис до лікаря Запис до лікаря

Увага! Ціни на послуги та код послуги можна дізнатися на сайті установи в розділі Платні послуги, та за телефоном (0462) 679-117 (кабінет 105)

27.04.2023

Ендоскопічна септопластика

Пацієнт звернувся до хірургічного відділення лікарні ДУ «ТМО МВС по Чернігівській області» зі скаргами на значне утруднення носового дихання з обох сторін, часті головні болі, хропіння та періодичні носові кровотечі з однієї половини носа.

Було діагностовано значне викривлення переділки носа в хрящовому та кістковому відділах з обох сторін та як ускладнення таке захворювання як вазомоторний риніт .

Що таке вазомоторний риніт? Вазомоторний риніт — це захворювання, що пов’язане з порушенням регуляції тонусу в кровоносних судинах носових раковин. В нормальному стані судини контролюють об’єм повітря, що надходить в організм, збільшуючись або зменшуючись за рахунок наповнення кров'ю слизової оболонки залежно від вологості і температури повітря, положенні тіла.

При порушенні цієї функції судини постійно кровонаповненні, відтоку з них не відбувається, далі збільшується об‘єм слизової оболонки носової раковини, її гіпертрофія і як наслідок постійний набряк та порушення носового дихання.

Види вазомоторного риніту:

• медикаментозний (викликаний деконгестантами або ліками для прийому всередину);

• гормональний (при вагітності, статевому дозріванні, хворобах ендокринної системи);

•  рефлекторний (харчовий, холодовий та інші);

•  психогенний (пов'язаний з емоційним навантаженням);

•  ідіопатичний (нез'ясованої природи);

•  дефекти носової переділки;

•  змішаний.

В анамнезі пацієнт отримав травму носа більше 10ти років тому після чого почали з’являтись вищевказані симптоми.

Було проведено оперативне втручання: ендоскопічна септопластика та додатково радіохвильова вазотомія нижніх носових раковин з латеропексією.

Вазотомія носових раковин - це хірургічне лікування. Вона (вазотомія) передбачає руйнування кровоносних сплетень нижніх носових раковин. Це зменшує набряк і усуває всі симптоми, які були з ним пов’язані.

Ми використовуємо радіохвильову вазотомію, оскільки цей метод має безліч переваг. На підслизовий шар впливають за допомогою потужної радіохвилі, яка нешкідлива для організму, а локальна дія полягає в тому, що судини «запаюються» без виникнення кровотечі, не пошкоджує слизову оболонку, або інші структури носа, а діє локально на судини та зменшує об‘єм слизової, внаслідок чого відновлюється носове дихання.

Оперативне втручання проведено лікарем-отоларингологом хірургічного відділення лікарні ДУ «ТМО МВС по Чернігівській області» Антоном Петровим.

 

                                                               

(с) 2024

Запис до лікаря