Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ
Запис до лікаря Запис до лікаря

Увага! Ціни на послуги та код послуги можна дізнатися на сайті установи в розділі Платні послуги, та за телефоном (0462) 679-117 (кабінет 105)

30.04.2024

Всесвітній день гігієни рук. Гасло 2024 року: Чисті руки рятують життя!

                      Всесвітній день гігієни рук

 

(World Hand Hygiene Day) відзначають 5 травня. У 2008 році ООН, Дитячий фонд ЮНІСЕФ та ВООЗ прийняли рішення щорічно проводити День гігієни рук. Дату вибрано не просто так: 5 день 5 місяця символізують 5 пальців на обох руках людини.

Мета свята – зупинити спалахи інфекційних захворювань та нагадати про необхідність особистої гігієни. Ця легка процедура є важливим моментом для турботи про здоров’я та навіть для порятунку життя.

Гасло 2024 року: Чисті руки рятують життя! Та відповіді на питання «Чому досі важливо ділитися знаннями про дотримання гігієни рук?»

Тому що гігієна рук допомагає рятувати життя, в тому числі Ваше життя, життя Ваших близьких та найбільш вразливих членів суспільства.

Тому що дотримання гігієни рук запобігає розповсюдженню патогенних мікроорганізмів в закладах охорони здоров’я.

Тому що дотримання гігієни рук – дуже ефективний засіб захисту людей від інфекцій.

Тому що знання того в які моменти і як проводити гігієнічну обробку рук, спонукає нас к дії.

У цей день кожен може нагадати собі про важливість гігієни рук. Приділити увагу дітям. Розповісти їм, що руки миють не менше 30 секунд. Щоб уберегти себе, слід ввести звичку робити це регулярно.

На наших руках живе величезна кількість мікроорганізмів, деякі з них дуже небезпечні. Навіть малі подряпини чи рани можуть спричинити вірусні, бактеріальні, грибкові захворювання тощо.

Руки слід мити як мінімум після прогулянки, після туалету та перед їжею. Так можна попередити захворювання кишковими інфекціями, холерою, гельмінтозом, тифом та дизентерією.

Найбруднішими предметами нашого повсякденного життя є:

  • мобільні та стаціонарні телефони, 
  • письмові столи, 
  • клавіатура та мишка комп’ютера, 
  • кнопки ліфта, 
  • вимикачі світла, 
  • дверні ручки та усі поруччя.

Нагадуйте медичним працівникам про виконання  гігієни рук!

Відділ інфекційного контролю ДУ «ТМО МВС України по Чернігівській області»

(с) 2024

Запис до лікаря