Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ
Запис до лікаря Запис до лікаря

Увага! Ціни на послуги та код послуги можна дізнатися на сайті установи в розділі Платні послуги, та за телефоном (0462) 679-117 (кабінет 105)

11.09.2023

Всесвітній день безпеки пацієнтів 2023: залучення пацієнтів до безпеки пацієнтів 17 вересня 2023 р.

 

Всесвітній день безпеки пацієнтів у 2023 році відзначатиметься 17 вересня під гаслом «Залучення пацієнтів до безпеки пацієнтів» на знак визнання вирішальної ролі, яку відіграють пацієнти, сім’ї та особи, які за ними доглядають, у безпеці медичної допомоги. 

Докази показують, що коли пацієнтів лікують як партнерів у лікуванні, досягаються значні переваги в безпеці, задоволеності пацієнтів і результатах для здоров’я. Ставши активними членами команди охорони здоров’я, пацієнти можуть зробити внесок у безпеку свого лікування та безпеку системи охорони здоров’я в цілому.

Під гаслом «Піднесіть голос пацієнтів!» ВООЗ закликає всі зацікавлені сторони вжити необхідних заходів для того, щоб пацієнти брали участь у розробці стратегій безпеки та були активними партнерами у власному лікуванні. Цього можна досягти лише шляхом надання платформ і можливостей для різноманітних пацієнтів, сімей і спільнот, щоб висловити свій голос, занепокоєння, очікування та переваги для підвищення безпеки, орієнтованості на пацієнта, надійності та справедливості.

Залучення пацієнтів і сімей було закладено в Резолюцію WHA72.6 – «Глобальні дії щодо безпеки пацієнтів» і Глобальний план дій щодо безпеки пацієнтів на 2021-2030 рр., як основні стратегії руху до усунення шкоди, якої можна було б уникнути в сфері охорони здоров’я.

Всесвітній день безпеки пацієнтів є одним із глобальних днів охорони здоров’я ВООЗ. Він був заснований у 2019 році 72Всесвітньою асамблеєю охорони здоров’я шляхом ухвалення резолюції WHA72.6 – «Глобальні дії щодо безпеки пацієнтів». Його цілі полягають у підвищенні обізнаності та участі громадськості, покращенні глобального розуміння та дій держав-членів для підвищення безпеки пацієнтів та зменшення шкоди пацієнтам.

                       Цілі Всесвітнього дня безпеки пацієнтів у 2023 році

  1. Підвищення глобальної обізнаності про необхідність активного залучення пацієнтів, їхніх сімей і осіб, які доглядають за ними, у всіх умовах і на всіх рівнях охорони здоров’я для підвищення безпеки пацієнтів.
  2. Залучення політиків, керівників охорони здоров’я, медичних працівників, організації пацієнтів та інші зацікавлені сторони задля безпеки пацієнтів.
  3. Розширення можливостей пацієнтів і сімей брати активну участь у власному лікуванні та покращенні безпеки медичного обслуговування.
  4. Пропагувати залучення пацієнтів і сім’ї, узгоджені з Глобальним планом дій із безпеки пацієнтів на 2021–2030 рр..
  5. Працюємо разом, щоб зробити медичне обслуговування безпечнішим.

(с) 2024

Запис до лікаря