Contrast
Font
Україна єдина #UAРАЗОМ

Attention: Prices for services and service codes can be found on the website of the institution in the section Paid services and by phone (04622) 5-32-91 (room 223)

25.04.2024

Всесвітній день охорони праці

28 квітня Україна відзначає

  Всесвітній день охорони праці

Щороку 28 квітня Міжнародна організація праці відзначає Всесвітній день охорони праці, приділяючи особливу увагу актуальній темі, пов'язаній з безпекою та гігієною праці. Цього року тема буде зосереджена на вивченні  впливу зміни клімату на безпеку та гігієну праці. 

 

Зміна погодних умов помітно впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров'я працівників. Приклади професійних ризиків, що посилюються через зміну клімату – тепловий стрес, УФ-випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, почастішання трансмісивних захворювань і підвищений вплив хімічних речовин. 

Цей день звертає додаткову увагу на те, що забезпечення безпечної та здорової праці в умовах зміни клімату – це важливе завдання, яке потребує спільних зусиль.

Для запобігання нещасним випадкам на виробництві існують цілі інженерні системи з техніки безпеки. З урахуванням специфіки того чи іншого робочого процесу розробляються відповідні інструкції, правила з техніки безпеки, проводиться періодичні інструктажі та навчання працівників, вводиться в штат інженер з охорони праці. Але навіть це не може повністю запобігти так званому «людському фактору».

Статистика чітко показує, що найбільш часті випадки травматизму на виробництві відбуваються саме, коли знижується увага працівника. Це як правило відбувається наприкінці робочого дня, в кінці робочого тижня, рідше перед обідньою перервою, в т. ч. внаслідок впливу кліматичних змін на організм людини. На жаль, через недбальство виконавця робіт, правила з охорони праці, часто пишуться ціною здоров’я та життя працівників.

(с) 2024

Doctor appointment